NIKOLA TESLA - VISIONÄÄRI, MYSTIKKO JA NERO

Nikola Teslan lapsuudenkodista tehty museo. Veistos esittää Teslaa, jolla on kädessään osa hänen suunnittelemansa Niagaran vesivoimalaitoksen kaapelista.

Artikkeli on julkaistu Ultra-lehden numerossa 11/2013

 

 

Kroatian Smiljanissa, entisen Jugoslavian alueella sijaitsee vuonna 2006 avattu keksijänero Nikola Teslan lapsuudenkotiin tehty, hänen keksintöjään laajalti esittelevä museo. Tesla syntyi tasan 150 vuotta ennen museon avaamista tähän vuorten ympäröimään pieneen kylään serbialaisille vanhemmille. Museon yhteydessä on hänen Yhdysvaltojen Colorado Springsissä sijainneen laboratorionsa jäljennös, jossa järjestetään parin tunnin välein demonstraatioita teslakäämin eli vapaaenergiageneraattorin toiminnasta.

Teslan kotimuseossa hänen Colorado Springsin laboratoriotaan mukailevassa tilassa on suuri teslakäämi, jonka toiminnasta on demonstraatioita parin tunnin välein.

Kun valot on sammutettu, alkavat salamat sinkoilla parin metrin korkuisesta laitteesta. Ennen käämin laittamista päälle opas kehottaa vieraita pitämään kamerat piilossa, koska usean sadantuhannen watin sähkönpurkauksen aiheuttama voimakas elektromagneettinen kenttä saattaisi hajottaa ne. Tapahtumasta haluaisi ottaa kuvia monestakin syystä – ei vain siksi, että sähkönpurkaus on erittäin vaikuttavan näköinen tapahtuma, mutta myös siitä syystä, että siinä on silmien edessä ihka aito vapaaenergiageneraattori, laite, jolla voi tuottaa energiaa ilmaiseksi ja päästöttömästi, mutta jonka olemassaolon monet kieltävät tieteellisenä mahdottomuutena.

Universaali yleisnero

Nikola Teslaa pidetään yhtenä tieteen suurimmista neroista, joka kehitti lukuisia, jo kauan ihmiskunnan käytössä olleita laitteita. Nykyisin koko maailma sähköistetään Teslan kehittämän vaihtovirtajärjestelmän avulla, ja hänen uraauurtava työnsä teki radiotekniikan ja telekommunikaation mahdolliseksi. Tesla keksi vaihtovirtamoottorin ja edisti nykyaikaisen valaistuksen kehittymistä. Jo vuonna 1886 hän alkoi tehdä kokeita röntgensäteillä, ja hänen tutkimustensa sanotaan edistäneen robotiikan, kauko-ohjainten, tutkan, tietokoneen ja monen muun tieteen ihmeen kehitystä.

 

Tohtori Teslalla oli jokseenkin epätavallinen tapa saavuttaa keksintö. Ensin hän työsti mielessään pienintä yksityiskohtaa myöten koko ajatuksen siitä miten laitteen pitäisi toimia ja hän ”näki” miten se toimii, ja sitten hän osoitti sen teoreettisesti, luonnosteli sen ja lopulta valmisti itse laitteen joka toimi moitteettomasti. Yhdysvaltojen patenttitoimistolla on rekisteröitynä yli 700 patenttia Teslan nimissä.

 

Vuonna 1931 Tesla kehitti myös eetteristä virtaa ammentavan sähköauton, joka oli paitsi sitä mitä sähköautot yleensä – päästötön, hiljainen ja helppokäyttöinen – myös yhtä nopea kuin tavalliset autot, ja jonka akku ei hyytynyt muutaman kymmenen kilometrin jälkeen. Siinä oli vaihtovirtamoottori sekä tuntemattomaksi jäänyt laite, joka täytti ajoneuvon sähköntarpeen ikiajoiksi.

 

Tesla oli aluksi ollut haluton selittämään laitteensa periaatteet, mutta hän myönsi laitteensa olevan pelkkä vastaanotin ”mystiselle säteilylle, joka on peräisin eetteristä” ja jota ”on saatavilla rajoittamattomin määrin”. Hän uskoi, että tällaista energiavastaanotinta käytettäisiin pian junien, laivojen, lentokoneiden ja autojen sähköistämiseen. Monet sanomalehdet raportoivat Teslan autolla tehdyistä kokeista. 

Taianomaisia kokeita Colorado Springsissä

Teslan vuonna 1891 kehittämä teslakäämi on hänen tunnetuin keksintönsä, joka on laite eetterin energian valjastamiseksi. Vuoden 1893 Chicagon Maailmannäyttelyssä sekä New Yorkin laboratoriossaan hän teki kuuluisia esittelyjään, jotka vähensivät hänen uuteen keksintöönsä vaihtovirtaan liittyviä pelkoja. Ne olivat kuin parhaan taikurin esityksiä salamoiden sinkoillessa teslakäämistä ja velhoksikin kutsutun keksijän päästäessä tätä korkeataajuuksista sähköä kehoonsa sytyttäen näin kädessään olevia hehkulamppuja yleisönsä edessä.

 

Vuonna 1899 Tesla rakensi Colorado Springsiin laboratorion, jossa oli suuri teslakäämi. Se pystyi tuottamaan miljoonia voltteja sähköä. Siellä Tesla teki useita kokeita johdottomasta sähkönsiirrosta, ja havainnollisti tämän mahdollisuuden useita kertoja, esimerkiksi silloin kun hän sytytti 200 lamppua ilman johtoja 40 kilometrin matkan päästä. Hän kirjoitti, että ”havaitsin että tietyissä olosuhteissa ilmakehä, joka tavallisesti on korkea eristin, omaksuu johtavia ominaisuuksia, ja näin ollen tulee kykeneväksi välittämään minkä tahansa määrän sähköenergiaa.”

 

Teslan laboratorio pumppasi sähköä maahan käyttäen 60 metrin korkuista paalua, jonka päässä oli suuri kuparipallo. Sillä hän sai aikaan sähkövarauksia, jotka purkautuivat yli 40 metrin pituisina salamoina joiden jylinä kuului jopa 20 kilometrin päähän. Colorado Springsin kaduilla kävelleet ihmiset ihmettelivät kipinöitä, jotka pomppivat maassa heidän jalkojensa vieressä Teslan kokeiden aikana. Vesihanoista kimposi sähköliekkejä, kun pahaa-aavistamattomat kaupunkilaiset avasivat niitä. Koetornin läheisyydessä olleiden hehkulamppujen raportoitiin jatkavan hohtamista pitkään sen jälkeen kun ne oli sammutettu. Useita kertoja nämä kokeet saivat aikaan ukkosmyrskyjä.

 

Kokeiden rajuudesta huolimatta Tesla havaitsi, että useiden satojentuhansien volttien vahvuisia sähkönpurkauksia voidaan päästää kehon lävitse ilman mitään terveydellisiä haittoja. Hän oli usein laittanut päänsä keskelle valtavaa sähkömyllerrystä tuntematta mitään ja kokematta vahingollisia jälkivaikutuksia.

 

 

 

Maailmanlaajuinen johdoton sähkönjakelujärjestelmä

 

Löydettyään keinot saada eetteristä sähköä, Tesla havaitsi ettei tämän energian määrälle ole mitään rajoituksia. Hän sai ajatuksen käyttää maapalloa johtimena, niin ettei aineellisia johtoja tarvittaisi. Hän kirjoitti, että ”mitä tahansa sähkö onkin, on tosiasia, että se käyttäytyy kuin tiivistymätön neste, ja maata voidaan pitää suunnattoman suurena sähkövarastona, joka voitaisiin valjastaa tehokkaasti asianmukaisesti suunnitellulla sähkölaitteella.”

 

Lopulta Teslan onnistui kehittää uudenlainen muuntaja. Tästä keksintö eteni edelleen. Tesla kertoi, että ”mieltäni hallitsi ajatus saada aikaan kommunikoinnin mahdollistaminen minkä tahansa etäisyyden päähän maan tai ympäröivän välittäjäaineen kautta, minkä toteuttamista käytännössä pidin tärkeämpänä kuin mitään muuta, pääasiassa moraalisen vaikutuksen johdosta, jota se ei voisi olla saamatta aikaan maailmanlaajuisesti.”

 

Tesla päätti keskittää kaikki voimansa tähän tehtävään, vaikka siihen liittyi niin suuria vaikeuksia, että hän saattoi toivoa vievänsä sen päätökseen vasta vuosien työn jälkeen. Se merkitsi sellaisten töiden lykkäämistä joille hän olisi mieluummin omistautunut, mutta hän vakuuttui siitä ettei voisi käyttää energiaansa hyödyllisemmällä tavalla. Tesla katsoi, että tässä oli avain suurimpien ihmiskunnan ongelmien ratkaisemiseen, koska ei ainoastaan kommunikointi minkä tahansa etäisyyden päähän olisi sen avulla mahdollista, vaan myös energian siirto suurissa määrin.

 

Colorado Springsissä kokeita tehdessään Tesla sai suureksi hämmästyksekseen selville, että hänen laboratoriostaan lähettämänsä sähkösykäykset todella kulkivat hetkessä maapallon toiselle puolelle ja palasivat takaisin ”heikentymättömällä voimakkuudella”. Nämä tulokset varmistivat, että hänen erikoinen menetelmänsä ladata pyöreä kuula pumppaamalla siihen virtaa ja vapauttaa se sitten sähköenergiasykäyksenä on suunnattoman tehokas.

 

Tesla siis keksi, että sähköenergiaa voidaan levittää kaikkialle Maapallolle ja sen ympärille tietyllä atmosfäärin vyöhykkeellä, joka ulottuu maan pinnasta 80 km:n korkeuteen. Hänen järjestelmäänsä voisi hyödyntää kuka tahansa tämän maailman kansalainen oikeanlaisella laitteella, joka olisi viritetty virransiirtoon sen vaatimalla tavalla.

 

Tesla suunnittelikin tällä tavoin tuottavansa sähköä kaikille ihmisille. Hän kirjoitti: ”Sen, että sähköenergiaa voidaan edullisesti siirtää ilman johtoja minkä tahansa etäisyyden päähän maapallolla, olen selvästi osoittanut lukuisissa havainnoissa, kokeissa ja mittauksissa, laadullisissa ja määrällisissä. Ne ovat osoittaneet, että on mahdollista jakaa sähköä keskuslaitoksesta rajoittamattomin määrin ja hävikin ollen vain prosentin murto-osa siirrossa, jopa kaukaisimman välimatkan, kahdenkymmenen tuhannen kilometrin päähän – maapallon toiselle puolelle.”

 

Palattuaan Colorado Springsistä New Yorkiin vuonna 1900 Tesla totesi: ”Jos käytämme polttoainetta saadaksemme tarvitsemamme energian, elämme pääomallamme ja käytämme sen loppuun nopeasti. Tämä menetelmä on barbaarimainen ja vastuuttoman tuhlaava ja se täytyy lopettaa tulevien sukupolvien edun nimissä."

1800-luvun lopulla Colorado Springsin laboratoriossaan Tesla suoritti kokeita hyvin korkeilla sähköjännitteillä. Hänen onnistui vapauttaa sähköä useiden miljoonien volttien edestä ja tuottaa näin keinotekoisia salamoita. Niiden pituus ylsi 40 metriin, mutta Teslan mukaan ei olisi vaikeaa saada aikaan jopa sata kertaa pidempiä sähkönpurkauksia.

Sadetta ja ilmaista energiaa koko maailmalle

Wardenclyffe-torni

Vuodesta 1900 eteenpäin Tesla työskenteli väsymättömästi edistääkseen visiotaan sähkön johdottomasta siirrosta koko ihmiskunnan hyväksi. Hän sai rahoitusta pankkiiri J.P. Morganilta Wardenclyffen torniksi nimetyn rakennuksen pystyttämiseen New Yorkin Long Islandille. Teslan maailmanlaajuiseen sähköjärjestelmään kuului kolme hänen keksintöään: teslakäämi, lähetin (Magnifying Transmitter) sekä johdoton järjestelmä sähköenergian jakelua varten.

 

Teslan maailmanjärjestelmän oli tarkoitus aktivoida maapallon uusiutuvat sähkövarannot, jotka tavallisesti ovat uinuvassa tilassa paitsi salamaniskujen aikana. Mitä tulee pelkästään ionosfäärin energiakapasiteettiin, tohtori Oleg Jefimenko selittää että yhden sähkömyrskyn aikana ilmakehän sähkökenttä käyttää ainakin miljardi kilowattia, mikä antaa ymmärtää että koko maapallolla on oltava jopa sitäkin enemmän käytettävissä olevaa energiaa.

 

Wardenclyffe oli 57 metrin korkuinen lähetystorni, jonka huipulla oli 55 tonnin painoinen ja 21 metrin levyinen metallikupoli. Sen tarkoituksesta Tesla sanoi: ”Ihmisen ei tarvitse olla asiantuntija ymmärtääkseen, että tämänkaltainen laite ei ole sähkön tuottaja kuten dynamo, vaan pelkkä vastaanotin tai kokooja jolla on voimistavia ominaisuuksia.” Teslan mukaan hänen lähettimensä voi saada aikaan 100 miljardin watin edestä energiaa. Maapallo puolestaan johtaa sähköä paremmin kuin nykyisinkin käytössä olevat kuparijohdot.

 

Tesla katsoi, että suhteellisen pieni määrä vesiputousten läheisyyteen sijoitettuja generointilaitoksia, kuten hänen alkuperäinen laitoksensa Niagaran putouksilla, voisivat täyttää hänen lähettimiensä energiantarpeen, jotka puolestaan voisivat täyttää koko maailman energiantarpeen niiden lähettäessä energiaa maapallon ilmakehän lävitse niin, että se voitaisiin ottaa käyttöön missä tahansa sitä tarvittaisiin. Energian vastaanottaminen näistä varannoista ei vaatisi mitään muuta kuin maahan asetetun sauvan, joka olisi yhdistetty erityisesti sitä varten suunniteltuun vastaanottimeen.

 

Sähkön lisäksi Teslan menetelmällä voitaisiin tehdä sadetta, koska sillä voi saada aikaan salamointia ja näin ollen aiheuttaa sateen, mikä loisi suotuisan ilmaston autiomaihin. Näin koko maapallo voitaisiin tehdä sopivammaksi asuinpaikaksi ihmiskunnalle. Kroatialainen insinööri Hrvoje Zujić toteaa Teslan tehneen tutkimusta teknologiasta, jonka muinaiset pyramidinrakentajat olivat kehittäneet ja jota he olivat käyttäneet. Siinä missä Teslan ajatus oli ionisoida ilmakehä voimakkaalla sähköiskulla, muinaiset pyramidinrakentajat olivat omanneet teknologian, joka kykeni vähemmän voimalliseen mutta jatkuvaan ja lähes huomaamattomaan ilmakehän ionisoimiseen, joka johti sateen muodostumiseen. Teslan torni olikin pyramidin muotoinen, ja jännite jakautui tasaisesti sen huipulla olevan kupolin pinnalle.

 

Wardenclyffe-torni siis suunniteltiin tuottamaan ukkosmyrskyjä ja sadetta, kuten myös tarjoamaan menetelmä maailmanlaajuiselle sähköntuotannolle ja kommunikoinnille. Tesla oli varma, että hänen menetelmällään voitaisiin lähettää viestejä myös toisille planeetoille. Tästä hän kirjoitti, että ”se että voimme saada vastauksen on mahdollista: ihminen ei ole ainoa olento Äärettömyydessä jolle on annettu mieli.”

 

Jos tämä keksintö olisi sata vuotta sitten otettu käyttöön kuten Tesla suunnitteli, olisi sähkön tuotanto nyt päästötöntä, helppoa ja edullista. Uhka valtaapitäville tahoille ja heidän sähkönjakelulleen ja -myynnilleen oli kuitenkin liian suuri: Vuonna 1905 Morgan päätti lopettaa rahoituksen myöntämisen sen jälkeen kun tuli selväksi, ettei tällaisesta maailmanlaajuisesta projektista voisi laskuttaa ihmisiä heidän sähkönkulutuksensa mukaan.

 

Vuosien ajan Tesla yritti löytää keksinnölleen rahoittajan, kunnes Yhdysvaltain hallitus päätti räjäyttää hylätyn tornin vuonna 1917. Yhdessä liittolaisensa Thomas Edisonin kanssa mediaa osaltaan kontrolloinut Morgan saattoi Teslan nimen huonoon valoon, jolloin kaikki viisi sen aikaista koulukirjojen julkaisijaa poistivat kirjoistaan häntä koskevat maininnat. Tesla vietti elämänsä viimeiset 40 vuotta köyhyydessä - yrittäen koko sen ajan saada keksimänsä globaalin sähköjärjestelmän toimintaan.

Kasvissyönnin puolestapuhuja

 

Tesla oli erittäin humanitaarinen ihminen, ja tästä ominaisuudesta kumpusi hänen voimakas halunsa auttaa ihmiskuntaa. Hän katsoi kaiken olevan yhtä, ja kirjoitti, että ”vaikkakin olemme vapaita ajattelemaan ja toimimaan, meitä pidellään yhdessä kuin tähtiä taivaankannella, erottamattomin sitein.” Hän puhui terveyden ja siihen liittyvän kasvissyönnin puolesta: ”Pitäessämme kehomme vapaina tartunnoilta, terveinä ja puhtaina, ilmaisemme kunnioitustamme sille korkealle prinsiipille jolla ne on varustettu.”

”Miten hankkia hyvää ruokaa yltäkylläisesti on näin ollen tämän päivän tärkein kysymys. Yleisessä periaatteessa karjan kasvattaminen tarkoituksena tuottaa ruokaa on kyseenalaista... Varmasti on parempi kasvattaa vihanneksia, ja näin ollen arvelen, että kasvissyönti on kiitettävä siirtyminen pois vakiintuneesta barbaarisesta tavasta. Se, että voimme tulla toimeen kasvisruoalla ja tekemään työmme jopa paremmin, ei ole teoria vaan todeksi osoitettu asia. Monet rodut, jotka elävät lähes yksinomaan vihanneksilla, ovat ylivoimaisia ruumiinrakenteeltaan ja voimakkuudeltaan. Ei ole epäilystä etteivätkö jotkin kasvisruoat, kuten kauraryynit, ole edullisempia kuin liha, ja ylivoimaisia siihen verrattuna mitä tulee niin fyysiseen kuin mentaaliseen suorituskykyyn. Lisäksi tällainen ruoka verottaa ruoansulatuselimiämme ratkaisevasti vähemmän, ja tehdessään meidät tyytyväisemmiksi ja sosiaalisemmiksi, tuottaa sellaisen määrän hyvää että sitä on vaikea arvioida. Näiden tosiasioiden valossa kaikki mahdollinen pitäisi tehdä lopettamaan vastuuton ja julma eläinten teurastaminen, jonka täytyy olla tuhoisaa moraalillemme. Vapauttaaksemme itsemme eläimellisistä vieteistä ja haluista, jotka pitävät meidät matalalla, meidän pitäisi aloittaa siitä juuresta josta ne nousevat: meidän pitäisi saada aikaan radikaali uudistus ruoan luonteessa.”

Tässä yhteydessä Tesla puhui olennoista jotka elävät ilman ravintoa, saaden kaiken elintoimintojensa tarvitseman energian ”ympäröivästä väliaineesta”, eetteristä. ”Kristallissa meillä on selvä todiste formatiivisen elämänprinsiipin olemassaolosta, ja vaikka emme kykene ymmärtämään kristallin elämää, on se kuitenkin elävä olento. Kristallien lisäksi saattaa olla olemassa muita yksilöllistyneitä, aineellisia olemassaolon järjestelmiä, mahdollisesti kaasumaisia koostumukseltaan, tai sitäkin hatarammasta materiasta muodostuneita. Tämän mahdollisuuden valossa, – ei, todennäköisyyden, – emme voi kiistattomasti kieltää järjestäytyneiden olentojen olemassaoloa planeetalla pelkästään siksi että olosuhteet siellä ovat sopimattomat elämän olemassaololle sellaisena kuin me ymmärrämme sen. Emme voi edes vakuuttaa että jotkut heistä eivät mahdollisesti olisi läsnä täällä, tässä meidän maailmassamme, meidän keskuudessamme, koska heidän ruumiinrakenteensa ja elämänilmentymänsä voi olla sellainen että me olemme kyvyttömiä havaitsemaan heitä.”

Teslan mukaan ihmiskunnan kehitystä hidastaa ennen kaikkea tietämättömyys. ”Ilman syytä ei tuo viisauden mies, Buddha, sanonut: 'Tietämättömyys on suurin paha maailmassa.' – – Tietämättömyydestä johtuvaa kitkaa, joka lisääntyy suuresti moninaisten kielten ja kansallisuuksien vuoksi, voidaan vähentää ainoastaan levittämällä tietoa ja yhdistämällä ihmiskunnan epäyhtenäiset osat. Pyrkimystä ei paremmin voisi suunnata.”

 

 

Visionääri ja mystikko

 

Nikola Teslan kaikkia keksintöjä ei vieläkään täysin ymmärretä. Hän oli visionääri, mystikko ja nero. Hänen visionsa olivat reilusti yli sata vuotta hänen aikalaistensa näkemysten edellä, ja monin tavoin ne ovat sitä yhä edelleen länsimaisessa valtavirtatieteessä. Monet valtavirtatieteen tutkijat pilkkaavat ja naurunalaistavat vapaan energian, maailman mullistavan asian, vaikka sen perusta nojaa laajalti todeksi osoitettuun ja hyväksyttyyn fysiikkaan. Ajatus on yksinkertainen: ammentaa energiaa tilasta, joka näyttää tyhjältä, mutta onkin kaikkea muuta kuin tyhjä. Jokainen avaruuden kuutiosenttimetri on täynnä käytännöllisesti katsoen rajoittamattoman määrän energiaa, nollapiste-energiaa.

Tieto siitä, kuinka vapaa energia voidaan muuttaa sähköksi ilman poltettavaa ainetta tai atomin halkaisemista on onnistuttu tukahduttamaan niin hyvin, ettei tästä Teslan löydöstä ja sen sovelluksista vieläkään kerrota kouluissa eikä edes tietosanakirjoissa. Siksi emme tiedä käsitteestä "vapaa energia" juuri mitään, ja vain harva tietää kuka Tesla oli. Tilanne on kuitenkin internetin ansiosta muuttumassa nopeasti

Tarvitsemmekin pikaisesti paradigman muutoksen kohti uuden teknologian sovelluksia, sillä nykyaikainen tiede osoittaa että sähkönsiirto johdottomasti on mahdollinen ja toteuttamiskelpoinen vaihtoehto nykyiselle energiateknologialle. Teslan kehittämä järjestelmä paitsi säästää energiaa, luonnonvaroja ja kustannuksia, on se täysin saasteeton. Maailmassa on useita alueita, joissa sähköä tarvitaan, mutta joihin ei ole menetelmää toimittaa sitä. Esimerkiksi Afrikka tarvitsee virtaa jolla se voi päästä käsiksi Saharan autiomaan alla oleviin runsaisiin vesivarantoihin. Kaiken kaikkiaan maailman sähköntarve kasvaa koko ajan.

Kaikkien maiden ihmiset tulisivat hyötymään tästä palvelusta. Lähetystornin lisäksi tarvittaisiin vain yksittäisiä, henkilökohtaisia energiavastaanottoasemia, aivan kuten television ja radion tapauksessa, ja lopulta ne voitaisiin rakentaa sähkölaitteiden sisään. Vanhanaikainen järjestelmä – johon kuuluu sähkölaskuja ja -katkoksia, ydinvoimaloita ja hirvittävät määrät saasteita – jäisi historiaan. Toteuttakaamme siis Teslan visio maailmanlaajuisesta sähkönjakelujärjestelmästä tukemalla ihmis- ja luontoystävällistä, kansainvälistä johdotonta voimalaitosta, joka voidaan asentaa jollekin kaukaiselle saarelle sähköistämään koko maailma, kuten fyysikko Thomas Valone ehdottaa. Energiavallankumous tulee väistämättä muuttamaan maailmaa hyvin nopeasti. Silloin öljyä ei enää tarvita polttoaineeksi, eikä hiiltä ja uraania tarvitse enää kaivaa esiin.

Planeetallamme arvellaankin olevan fossiilista polttoainetta käytettäväksi enää muutaman vuoden ajaksi. Samalla tavoin kuin Teslan ylivoimainen vaihtovirta syrjäytti aiemmin käytetyn tasavirran, tulisi hänen keksimänsä vapaaenergiateknologia syrjäyttämään nykyiset menetelmät täysin ylivoimaisena sähköntuotantomenetelmänä. Tesla tiesi, ettei aika ollut kypsä tällaiselle keksinnölle vielä hänen eläessään. Sen vuoksi hän kirjoitti:”Työskentelen tulevaisuuden hyväksi eivätkä aikalaiseni ymmärrä minua, mutta eräänä päivänä luonnon tieteelliset lait tulevat vallitsemaan, ne joiden salaisuudet olen saanut selville ja kaikki tulee muuttumaan hyvin nopeasti, kaikki tulee muuttumaan. Ihmisen viisauden uusi aikakausi tulee alkamaan, ja sen avainpiirteet ovat ajan ymmärtäminen, rajoittamattoman energianlähteen löytyminen ja aineen muokkaaminen tiedemiesten tahdon mukaisesti. Ihmisen havainnointikyky tulee siirtämään elämän rajoja ja tulee olemaan mahdollista käydä keskusteluja kehoista irtautuneiden kuolleiden sielujen kanssa. Tämä tieto tulee lisäksi muuttamaan ymmärryksemme elämän ja kuoleman välisestä erosta.”

"Olen myös vakuuttunut että koko universumi on yhdistynyt niin aineellisessa kuin henkisessäkin mielessä. Universumissa on ydinkeskus joka antaa meille kaiken energian, kaiken inspiraation; se vetää meitä puoleensa ikuisesti, tunnen sen voiman ja arvot joita se välittää läpi koko universumin; pitäen sen näin harmoniassa. En ole murtanut tuon ytimen salaisuutta, silti tiedostan sen olemassaolon, ja halutessani antaa sille jonkin aineellisen määritelmän kuvittelen VALOA, yrittäessäni ymmärtää sitä henkisesti kuvittelen KAUNEUTTA ja MYÖTÄTUNTOA. Se joka kantaa tätä uskoa sisällään tuntee itsensä vahvaksi, löytää ilon työstään, koska hän kokee itsensä yksittäisenä sävelenä universaalissa harmoniassa."

 

 

Hannamari Mäkelä

Lähteitä:

 

Nikola Tesla: The Tesla Papers

Jerry E. Smith: HAARP

Sven-Olof Jakobsson: Salainen asiakirja No.1

Nexus Vol.8 No.4

Nexus Vol.12 No.1

Nexus Vol.12 No.3

Nexus Vol.12 No.4

Nexus Vol.16 No.4

www.teslasociety.com

www.integrityresearchinstitute.org

www.free-energy-info.tuks.nl

 

Artikkeli vapaan energian nykytilasta ja syistä, miksi se ei ole yleisessä käytössä vieläkään.

Vapaa energia: Ote kirjasta Kuudennen Auringon aika