Kolloidihopea - unohdettu ihmelääke

Nykyisin länsimaisilla lääkäreillä on usein tapana määrätä ihmisille antibiootteja pienimpäänkin vaivaan. Antibiootit kuitenkin tappavat suolistosta niin haitalliset kuin hyödyllisetkin bakteerit, jolloin immuniteetti heikkenee ja sen palautuminen normaaliksi voi kestää jopa kolme vuotta. Antibiootteja käytetään selvästi liikaa siihen nähden, miten vakavia sivuvaikutuksia ne voivat aiheuttaa.

 

Hopean lääketieteellisellä käytöllä pitkät perinteet

Ennen kuin antibiootit keksittiin, yleisessä käytössä samaa tarkoitusta varten oli satojen vuosien ajan hopea. Esimerkiksi 1900-luvun alkupuolella sitä käytettiin laajalti ilmeisen hyvin tuloksin. Hopean poisjääminen johtui pääasiassa kahdesta seikasta; hopean kalleudesta ja siitä, että pitkällisen käytön jälkeen siitä jäi potilaan ihoon sairaalloisen harmahtava väri. Nyt tiedetään, että tämä johtui sen valmistustavasta. Menetelmä on uudistettu, joten näitä haittoja ei enää ole, ja samalla tämän tehokkaan lääkkeen hinta on pudonnut. Kolloidihopeavesi koostuu veteen tasaisesti jakautuneista hopeahiukkasista, hopeakolloideista, jotka riittävän pieninä pysyvät liuenneina eivätkä siis vajoa säilytysastian pohjalle. Kehomme muuntaa kaikki ravinteet ja lääkkeet kolloideiksi ennen niiden hyödyntämistä. 

Kolloidihopeavettä on tutkittu paljon, ja laboratorio-olosuhteissa tehdyissä tieteellisissä tutkimuksissa sen on todettu voivan tappaa jopa 650 erilaista bakteeria ja virusta. Uraauurtava hopean tutkija Harry Margraf St. Louisista sanookin, että "hopea on paras olemassaoleva bakteerien yleistuhoaja". Hopeahiukkaset eivät kuitenkaan antibioottien tavoin tuhoa esimerkiksi suoliston hyvää bakteerikantaa, mikä saattaa johtua siitä, että kolloidihopea imeytyy vereen nopeasti. Kolloidihopean teho perustuu siihen, että se tekee tehottomaksi entsyymin, jota bakteerit ja virukset tarvitsevat hengittääkseen ja kasvaakseen, jolloin ne tukehtuvat ja kuolevat pian jouduttuaan sille alttiiksi. Hopea on tärkeä mineraali, jonka pitäisi kuulua ihmisen päivittäiseen ruokavalioon, mutta sitä ei enää ole maaperässä tarpeeksi.

Oikein valmistettuna kolloidihopeavesi kuuluu turvallisimpiin ja hyödyllisimpiin hoitotuotteisiin, jota voi käyttää sisäisesti ja ulkoisesti. Se on luonnollinen, nopea ja erittäin tehokas antiseptinen liuos, jolla voi hoitaa esimerkiksi ihottumia, tulehduksia, hankaumia ja aknea. Se on täysin myrkytön eikä sillä ole vaikutusta muiden lääkevalmisteiden tehoon. Hopea ei keräänny elimistöön eikä aiheuta riippuvuutta, eikä sillä ole sivuvaikutuksia. Nämä tiedot on osoitettu tutkimuksin ja esitetty lääketieteellisissä julkaisuissa sadan viime vuoden aikana. Esimerkiksi Keski-Euroopan sairaalat käyttävät kolloidihopeaa yleisesti mm. vastasyntyneiden silmiin antibioottien sijaan estämään tulehduksia. 

Palovammoissa kolloidihopea on estänyt infektioita ja arpeutumista hyvin tehokkaasti samalla kun se on nopeuttanut uuden kudoksen kasvua. On osoitettu lukuisia kertoja, että hopea edistää aktiivisesti haavojen ja esimerkiksi luun parantumista. Siinä missä antibiootit eivät kajoa viruksiin ja sieniin, kolloidihopea eliminoi nekin. Hopeananohiukkasissa on voimakkaan positiivinen lataus, joten ne vetävät puoleensa negatiivisesti latautuneita mikrobeja, kuten viruksia, joihin antibiooteilla ei ole vaikutusta. Hopeahiukkaset ovat siis ikään kuin magneettisia jätteiden kerääjiä, joiden ei tarvitse törmäillä sattumanvaraisesti siten kuin antibiootit tekevät.

Kolloidihopea onkin saanut lukuisia ylistäviä arvioita kansainvälisen lääketieteellisen yhteisön arvovaltaisimmilta lääkäreiltä, tutkijoilta, laitoksilta ja julkaisuilta. Esimerkiksi tohtori Henry Cooks on todennut syöpätutkimuksesta, että "kun hopeaa oli läsnä, syöpäsolun jakautuminen lakkasi ja keho palautui entiselleen".
Tohtori Gary Smith puolestaan havaitsi yleisesti "merkittävän parantumisen edistymisen ja nopeutumisen".
Tohtori Robert O. Beckerin mukaan ”tutkimukset osoittivat, että hopeaionit vaikuttivat hyvin suureen määrään organismeja ja että vaikutus oli edullinen muihin antibiootteihin verrattuna”.
Tohtori J. A. Spadaro huomioi, että kolloidihopea ”ei tappanut ainoastaan HI-virusta vaan myös kaikki virukset, jotka testattiin laboratoriossa." Ja tohtori Hirschberg on huomauttanut, että "silmiä avaavissa tutkimuksissa hopeasta on tulossa nykyaikaisen lääketieteen ihme... kenties se pian tunnustetaan tehokkaimmaksi bakteerien tuhoajaksemme."

 

Monikäyttöinen luonnontuote

Vaikka hopean antiseptiset ominaisuudet on dokumentoitu vasta 1800-luvun lopulla, sitä on käytetty tähän tarkoitukseen jo todella pitkään. Varhaisimmat tiedot osoittavat, että jo foinikialaiset käyttivät hopeavälineitä pitämään veden ja viinin juomakelpoisena pitkien matkojensa aikana. Amerikassa uudisasukkaat, jotka lähtivät länteen, laittoivat hopeakolikoita vesitynnyreihin taatakseen veden säilyvyyden. 

Kymmenet riippumattomat monilla menetelmillä toteutetut testit useissa maissa ovat osoittaneet, että hopea tappaa nopeasti bakteereja vedessä ja säilyttää sen puhtaana pitkiä aikoja. Nykyisin hopeaa käytetäänkin laajalti sekä juoma- että allasveden puhdistamiseen. Uima-altaissa suodattimien hopea pitää veden kristallinkirkkaana ja puhtaana ilman tavanomaisia desinfioimisaineita, jotka valkaisevat ja voivat aiheuttaa terveyshaittoja. NASA valitsikin hopean avaruussukkuloidensa veden puhdistamiseen. Sveitsissä hopeaa käytetään yleisesti vedensuodattimissa. Japanissa sitä käytetään ilmanpuhdistajissa. Aivan viimeaikoina sitä on alettu käyttää esim. kylmälaitteiden päällystyksessä estämään mikrobien kasvua. Hopean mikrobisidejä ominaisuuksia hyödynnetään enenevässä määrin myös sairaaloiden varusteissa.

Kolloidihopea myös korvaa monet kotitaloustuotteet murto-osalla kustannuksista. Lisäksi se on myrkytön ei-kemiallinen vaihtoehto kotien puhdistusaineille; sillä voi desinfioida pintoja, säilöä ruokaa, hoitaa lemmikkejä ja sitä voi käyttää tehokkaasti bakteereja tappavana suuvetenä. 

 

Tehokas luonnonlääke kielletään

Vaikka kolloidihopea ei tuhoa elimistön hyödyllisiä bakteereita, ovat lääketeollisuuden kehittämät antibiootit syrjäyttäneet kolloidihopeaveden koululääketieteen piirissä lähes kokonaan mm. siitä syystä, että niiden tuotantokulut ovat alhaisemmat. Ihmiset ovat kuitenkin alkaneet löytää hopealääkkeen uudelleen tehokkaana vaihtoehtona antibiooteille, mikä on aiheuttanut reaktion vaikutusvaltaisten lääkefirmojen taholta. Niinpä EU:n uusista määräyksistä johtuen hopeaveden käyttöön on nyt tullut muutos: Euroopan komissio on Codex Alimentarius -komission lainsäädännön avulla kieltänyt kolloidihopean myymisen ravintolisänä. Tämä tarkoittaa, että virallisesti hopeavettä voi EU:n rajojen sisällä käyttää vain ulkoisesti. Kolloidihopea pysyy siis lainkin puitteissa tehokkaana vaihtoehtona mm. apteekin desinfiointiaineille ja kortisoneille, mutta useimmat ihovaivat ovat systemisiä eli veressä olevia. Näin ollen parhaiden tulosten saamiseksi kolloidihopeavettä kannattaisi nauttia myös sisäisesti ulkoisen käytön lisäksi, mutta sen myyminen tällaisena lääkkeenä on nyt laitonta. Euroopan Unionin ulkopuolella kolloidihopeaa kuitenkin käytetään yhä edelleen myös ravintolisänä. 

Kolloidihopeavettä on helppo valmistaa itse asianmukaisella laitteella. Tällaisia laitteita myy Suomessa esimerkiksi SynerKi.

 

Lähteitä:

http://silverbulletin.utopiasilver.com/the-truth-about-colloidal-silver/

http://www.lootuskauppa.fi/epages/OVK.sf/fi_FI/?ObjectID=44650

http://www.hopeavesi.fi/hopeavesi